"Olukord läheb veel teravamaks. Vene pool ei rahune, vaid suurendab jõude ning arvab, et on juba võimul. Ukraina lippe võetakse majadelt maha ning Simferopli keskväljakul toimuvad venekeelsed kontserdid," rääkis Vares Delfile.

Laupäeva mälukaartidest ilma jäänud Varese sõnul teda otseselt relvaga ei sihitud, kuid relv oli laskevalmis. "Öösel vallutasid vene sõjaväelased sõjakomissariaadi kesklinnast kümne kilomeetri kaugusel. Kui kohale jõudsime ja autost välja filmima läksime, siis sõdurid ütlesid, et siin ei tohi filmida. Kõndisin kaugemale tankla lähistele, kuid relvastatud sõdur jooksis mulle järele, rabas aku tagant ära, tõmbas kaamera käest ja nõudis mälukaarte. Aku sain siiski hiljem tagasi," kirjeldas Vares.

Rünnakud ajakirjanike vastu on Krimmis viimasel ajal tihenenud. Reedel rünnati Simferopolis keset päist päeva Bulgaaria ajakirjanikke, kes omakorda nägid pealt tundmatute isikute rünnakut agentuuri APTN pressikeskuse vastu.

Agentuuri töötajate sõnul tungisid mehed sisse automaatide ja püstolitega ja surusid inimesed maha pikali ning nende järel sisenesid teised inimesed ilma maskideta ja tassisid välja hulgaliselt ülekandeseadmeid.