Krimmis viibiv Vares rääkis Delfile, et ta käis täna hommikul Sevastopolis, kus Vene sõjalaevad blokeerivad endiselt sealset lahte.

"Olukord oli rahulik ning kohalikud on ära taibanud, et see on hea tuluallikas. Nad sõidutavad raha eest inimesi Vene sõjalaevadele lähemale, et saaks neid näha," rääkis Vares.

Niisamuti nagu Sevastopolis, on Delfi kaastöötaja sõnul rahulik ka tänavatel. Inimesed müüvad 8. märtsi pidustusteks ette valmistudes lilli ning ajavad oma igapäevaseid asju. Küll on Varese sõnul siin-seal märgata Vene numbrimärkidega sõjaväeautosid ning ka mitmed sõjaväebaasid on endiselt piiramise all.

"Kui aga inimestele tänaval juurde astuda ja öelda, et oled meedia esindaja, siis esimene reaktsioon on neil kohe, et kirjutage seda, mis on tõde. Nad ütlevad, et ei ole sellist asja, et tänaval tapetakse ja kõik on halvasti. Räägivad, et oleme ühed slaavlased kõik ja saame omavahel hästi läbi," kirjeldas Vares.

Ukraina piirivalveteenistus on teatanud, et Vene sõjaväelased blokeerivad praegu kümmet Ukraina piirivalveobjekti Krimmis. Blokeeritud on Aasovi-Musta mere regionaalvalitsuse administratiivhoone, mida kontrollib umbes 50 relvastatud isikut ja kohalikku äärmuslast. Simferopoli piirivalvesalgas ja Kertši piirivalveosakonnas ning Kertši ja Sevastopoli merepiirivalvesalkades on igaühes pidevalt kuni 50 relvastatud isikut erivarustuses.

Krimmi parvlaevasadamat blokeerib umbes sada relvastatud Vene sõjaväelast. Pideva kontrolli all on ka Simferopoli piirivalveosakond ja lennuväli. Öösel rünnati Jevpatorija piirivalveosakonda ja Massandra mobiilset piirivalvesalka. Vene sõjalaevad jätkavad Kertši väina ja Sevastopoli lahe blokeerimist.