Möödunud aasta 18. oktoobril mõistis Viru maakohus kokkuleppemenetluse käigus süüdi Kirill Tombaku (29), Igor Ovsjannikovi (22) ning Pavel Ogurtsovi (31), kirjutab Põhjarannik.

Süüdistuse kohaselt lõi Ogurtsov üks Narva kuritegeliku ühenduse, mille eesmärk oli varastada ja röövida Eesti-Vene piiri ületavaid kaubapartiisid ning nende tagastamise eest raha nõuda.

Mullu sügisel nõustusid kolm ülalmainitud jõugu liiget kokkuleppemenetlusega ning neile määrati vangistused kolmest ja poolest aastast kuni viie aastani, lisaks nõustus kohtualune Roman Lodeikin mullu suvel kokkuleppemenetlusega ning teda karistati 4-aastase vangistusega, millest tal tuli kohe ära kanda 7 kuud ja 2 päeva, ülejäänud osa on tingimisi.

Kokkuleppega ei nõustunud aga Anatoli Pokrovski, keda uurimine peab üheks jõugu loojaks koos Pavel Ogurtsoviga, ning tema süüdistust asuti lahendama üldmenetluses. Asja arutanud kohtunik leidis, et Pokrovski tuleb nii kuritegeliku ühenduse loomise kui väljapressimise süüdistuses õigeks mõista.

Kohus leiab, et kohtule ei ole esitatud ühtegi tõendit, mis tõendaks seda, et Anatoli Pokrovski koos Pavel Ogurtsoviga lõi kuritegeliku ühenduse septembris 2012. a. Nimetatut ei kinnita ükski kohtule esitatud tõend,” seisab kohtuotsuses.