1) Kõige suurem küsimus: kas Euroopa hetke kõige pikema staažiga peaminister ütleb täna välja kuupäeva, mil ta valitsus ametist tagasi astub? Või ta ei lase end avalikust ootusest häirida ja venitab kuupäeva lõpliku väljaütlemisega?

2) Igal juhul on see ta viimane kõne Tartu vabariigi aastapäeva aktusel peaministrina ja huvitav oleks teada, kas ta teeb lõpuks enda ja oma valitsuse aadressil ka enesekriitikat?

3) Milline on Ansipi isiklik ambitsioon nii pika- kui lühiajalises perspektiivis? Kas ta seob end aastateks eurovoliniku ametiga või tahab edaspidi kandideerida ka Eesti presidendiks? Või mõne rahvusvahelise organisatsiooni juhiks?

4) Kas ta peatub ka vangerduse - Andrus Ansip Euroopasse ja Siim Kallas Eestisse - legitiimsusel ja möönab, et Kallase Eestisse toomine ei ole otseselt Reformierakonna valijate tahe, vaid selle käivitavaks jõuks oli tema soov peaministriametist loobuda ning Kallase soov Eestisse naasta?

5) Kas ja mida ütleb peaminister olukorra kohta Ukrainas? Sest nii lähedal meile pole juba ammu olnud kodusõja ohtu.

6) Kui Ansip siiski ütleb välja, et loobub peaministritööst, kas ta annab uuele valitsusele edasi ka oma soovitused ja ettepanekud?

Otseülekanne Ansipi kõnest Tartus algab Delfi TVs täna kl 18!