„Üks konkreetne asi, mida ma tahan rõhutada, on fotod; eriti UBL-i [Osama bin Ladeni] säilmetest. Praeguseks hetkeks peaksid kõik fotod olema üle antud CIA-le; kui need on veel teie käes, hävitage need viivitamatult või viige need ... [tekst varjatud],“ kirjutas McRaven 2011. aasta 13. mail saadetud e-kirjas, vahendab CNN.

E-kirja sai oma valdusse konservatiivne aktivistide rühmitus Judicial Watch, mis on nõudnud fotode avaldamist Pakistanis toimunud operatsiooni kohta, mille käigus bin Laden tapeti. Peaaegu täies ulatuses musta värviga varjatud tekstiga e-kiri avaldati USA informatsioonivabaduse seaduse alusel.

Mõni päev enne McRaveni saadetud korraldust esitas Judicial Watch informatsioonivabaduse seaduse alusel taotluse fotode avaldamiseks bin Ladeni tapmisretkest ning mõni tund enne kirja saatmist nõudis fotode avaldamist kohtu kaudu, teatas Judicial Watchi president Tom Fitton.

„Vaatamata mitmetele taotlustele selle informatsiooni avaldamiseks ja kohtuasjale selle informatsiooni avaldamiseks, saadeti välja korraldus, kes teab kellele, dokumentide hävitamiseks,“ ütles Fitton. „See võis olla seaduserikkumine.“

Pole teada, kas mingeid fotosid bin Ladeni surnukehast on ka tegelikkuses hävitatud. McRaven keeldus pressiesindaja kaudu kommentaarist.

Mõned päevad pärast operatsiooni ütles USA president Barack Obama, et ei anna luba ühegi foto avaldamiseks bin Ladeni surnukehast, sest see tekitaks tema sõnul julgeolekuohu.

„Meie jaoks on väga tähtis kindlustada, et väga ilmekaid fotosid pähe tulistatud inimesest ei hakkaks ringlema õhutusena uuele vägivallale, propagandavahendina,“ ütles Obama CBS-ile.

FBI endine abidirektor Tom Fuentes ütles, et tal oleksid sarnased mured, kui fotod terroristi surnukehast avaldataks.

„Neid pilte näeks televisioonis lõpmatuseni,“ ütles Fuentes. „See viiks tulevaste Al-Qaida liikmete suurema värbamiseni, teeks temast märtri.“

Fittonit need argumendid ei veena.

„Kas ameeriklaste õigus teada, millega nende valitsus tegeleb, peaks olema piiratud, sest me ei taha solvata terroriste ja neile kaasatundjaid? Mulle on see uskumatu,“ ütles Fitton. „See on ajalooline operatsioon. Inimestel on õigus sellele informatsioonile.“

Seni pole aga kohtud selles küsimuses Judicial Watchi poolele asunud ning ülemkohus keeldus organisatsiooni apellatsiooni arutusele võtmast.