Miljardäri, kes kaotas saadikupuutumatuse, kui eelmisel aastal maksupettuses süüdimõistmise tõttu senatist välja heideti, ei ole kohtusse oodata ja Itaalia seaduste järgi ei ole ta ka kohustatud kohale ilmuma, vahendab AFP.

77-aastast Berlusconit süüdistatakse 2006. aastal kolme miljoni euro maksmises tollasele senaatorile korruptsioonivastasest erakonnast Väärtuste Itaalia Sergio De Gregoriole, et viimane ühineks Berlusconi erakonnaga Vabaduse Rahvas ning aitaks kukutada tollal võimul olnud vasaktsentristliku valitsuse.

Berlusconi endine abi Valter Lavitola on samuti kohtu all süüdistatuna altkäemaksu vahendamises.

Kohus toimub Napolis, mida De Gregorio senatis esindas.

Kaks esimest kohtuistungit teisipäeval ja kolmapäeval peaksid olema põhiliselt protseduurilised.

Kohtuprotsessil on tunnistajatepingis teiste hulgas Itaalia endine peaminister ja Euroopa Komisjoni endine president Romano Prodi ning kaks endist senaatorit, kellelt oodatakse, et nad tunnistaksid altkäemaksu võtmist Berlusconilt.

De Gregorio on uurijatele öelnud, et sai kaks miljonit eurot sularahas ja miljon eurot anti tema poliitilisele liikumisele Itaallased Maailmas.

Berlusconi advokaadid Michele Cerabona ja Niccolò Ghedini väidavad, et senaatori korrumpeerimine ei oleks olnud võimalik, sest iga seadusandja võib hääletada vabalt, sõltumata parteilisest kuuluvusest.