Pühapäeva õhtul tehtud avalduses ütles peaprokurör Eric Schneiderman, et tegemist oli suurima kukevõitlusevastase operatsiooniga New Yorgi osariigis ning ühe suuremaga USA ajaloos, vahendab Associated Press.

Operation Angry Birds“ toimus üheaegselt mitmetes paikades Queensis, Brooklynis ja Ulsteri maakonnas Ameerika loomadevastase julmuse ärahoidmise seltsi (ASPCA) ning Ulsteri maakonna šerifibüroo abiga, teatas Schneiderman.

„Kukevõitlus on julm, kuritegelik ja barbaarne tegevus, mis piinab loomi, seab ohtu inimeste tervise ja ohutuse ning toob teadaolevalt kaasa muid kuritegusid,“ ütles Schneiderman.

Pealtvaatajatelt võeti kukevõitlustel sissepääsutasu ja täiendavat tasu istekoha eest salajases keldris asuvas kohas, kus võitlused toimusid öö läbi, teatasid võimud. Alkoholi müüdi ilma loata ning omanikud ja pealtvaatajad sõlmisid võitluste peale kihlvedusid, kus üksikud panused tõusid 10 000 dollarini.

Queensis korraldasid võimud haarangu kaks korda kuus toimunud kukevõitlusel, kus vahistati 70 inimest. ASPCA võttis oma hoole alla 65 võitluskukke.

Brooklynis korraldati haarang loomapoele, mille keldrist päästeti 50 võitluslindu. Poe omanik arreteeriti.

Plattekillis korraldati haarang farmis, kust päästeti umbes 3000 lindu. Farmi omanikud võtsid mitmete teiste osariikide kukevõitluse entusiastidelt tasu võitluseks kasvatatud ja välja õpetatud kukkede eest hoolitsemise eest. Farmi mänedžer ja sulane vahistati kohapeal.