„Ma valin kõhklemata töö teie heaks ja osalen sõltumatu kandidaadina uuesti Leedu presidendi valimistel,“ ütles Grybauskaitė pöördumises rahva poole, vahendab Leedu Delfi.

Grybauskaitė ütles, et kuigi Leedu majandus on elavnenud, kujutavad endast sellest hoolimata ohtu „oligarhilised moodustised“, mis lõhestavad ja jagavad Leedut, viies ta kaugemale ühisest unistusest paremast elust.

„Majanduse elavanemine peab puudutama iga kodu, iga inimest, mitte sattuma oligarhiliste grupeeringute taskutesse,“ ütles Grybauskaitė.

Presidendi sõnul aktiviseeruvad Leedu jalule tõustes ka riiki lõhkuvad ja varastavad jõud, nii riigist väljaspool kui ka selle sees.

Jaanuarikuise küsitluse järgi on Grybauskaitėl kõige suuremad võimalused valimised 11. mail toimuvas esimeses voorus võita.

Grybauskaitė poolt hääletaks 39,7 protsenti küsitletutest, tema lähim konkurent, sotsiaaldemokraadist Euroopa Parlamendi liige Zigmantas Balčytis saaks vaid 8,6 protsenti häältest.

Presidendivalimistest osavõtust on veel teatanud tööpartei esindaja Artūras Paulauskas, talupidajate kandidaat Bronis Ropė, Vilniuse linnapea Artūras Zuokas ning Grybauskaitė endine nõunik ja seimiliige Linas Balsys.