"Genfis tutvus Snowden mitmete erinevate vaadetega. Ühel juhul pakkus ta näiteks Münchenisse küüti Eestist pärit lauljale Mel Kaldalule. Nad oli kohtunud Genfis "Vabasta Tiibet"-nimelisel üritusel - nad ei tundnud teineteist küll väga hästi, aga piisavalt, et Snowden pakkus talle küüti," vahendab ajaleht The Guardian lõiku Hardingu uuest raamatust.

"Nad rääkisid mööda tühja kiirteed sõites tunde. Snowden polnud nõus väitega, et USA peaks käituma nagu maailma politseinik. Kaldalu oli vastu. "Ed on intelligentne kutt," ütles Kaldalu. "Võibolla natukene kangekaelne. Ta on väga seltsiv. Talle meeldib asjade üle arutada. Ennastsäästev. Tal on omaenda arvamused"," kirjutab Harding raamatus.

Samuti rääkisid CIA endine tehnik ja Kaldalu Tiibetit pooldavate aktivistide Hiina viisa saamise raskustest ning Snowden oli skeptiline Pekingi olümpiamängude suhtes. Lisaks tuli meestel jutuks ka olukord Israelis ja Palestiinas ning otseloomulikult tehnoloogia areng.

Eestis ei ole avalikkusele teada ühtegi Mel Kaldalu-nimelist lauljat, küll on aga avalikkuse ees korduvalt figureerinud presidendi vastuvõtul käesurumisest keeldunud ja riigikogust arvuti varastanud Meelis Kaldalu.

33-aastane Meelis Kaldalu jättis viimasel vabariigi aastapäeva auks korraldatud presidendi vastuvõtu tseremoonial proua Evelin Ilvesel käe surumata. Samuti tunnistas Kaldalu, et võttis mullu 23. aprillil riigikogust kaasa arvuti lootuses paljastada e-hääletusega seotud saladused. Viimase kohta lõpetas politsei Kaldalu suhtes kriminaalasja "lähtudes kahtlustatavale määratud kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi tulemustest".

Mullu oktoobris hüppas Kaldalu pealtnägijate sõnul Delfi ja Päevalehe linnapeakandidaatide debati pausi ajal n-ö lavale ja hakkas flaiereid jagama. Samuti hüüdis mees valjuhäälselt "Rodina" ehk valimisliidu nime, millesse ta kuulub. Mehe agressiivsuse tõttu olid korraldajad sunnitud ta turvameeste saatel raamatupoest minema juhatama.

Eesti Päevaleht ja Delfi võtsid ühendust ka raamatu autori Luke Hardingu endaga ja küsis, et kas tegemist võib olla Meelis Kaldaluga.

Harding ütles, et Snowden on enda sõnul kohtunud Eesti lauljaga Šveitsis. "On võimalik, kuid ebatõenäoline, et ta viitab teisele Eesti lauljale. [Kaldalu] lugu klapib sellega, mida me teame seoses Genfiga ES`i kohta," lisas Harding.

"Mul ei ole põhjust loos kahelda - aga ma küsin selle ES-ilt (Edward Snowdenilt - toim.) üle," lubas Harding.