Allikate sõnul peatas grupp taksojuhte laupäeval Põhja-Goa piirkonnas Ashvemis kinni kaks firma Caper Travel Pvt Ltd bussi. Bussid peatati väidetavalt "illegaalsete" operatsioonide tõttu, vahendab ajaleht The Times of India.

Bussid transportisid turiste Eestist ja Venemaalt. Turistidel paluti bussidelt maha astuda ja need toimetati edasi Pernemi politseijaoskonda.

"Sõidukid toodi jaoskonda, me kontrollisime üle dokumendid ja lasime need sõidukid vabaks. Ühtegi kaebust selle juhtumi suhtes ei ole veel esitatud," ütles kohaliku politsei esindaja Vijay Chodankar lehele.

Intsidendi põhjuseks on viimasel ajal süvenenud kokkupõrge kohalike taksofirmade ja turismituuride operaatorfirmade vahel. Nimelt väidavad kohalikud taksojuhid, et turismituure pakkuvate firmade laialdane levik võtab nendelt teenistuse ära.

Kaaperdatud busside omanikfirma Caper Travel Company Pvt. Ltd. esindaja Franky D'Cunha ütles, et inimeste õigus endale ise teenuseid valida on fundamentaalne ja taksojuhtide tegu oli inimeste põhiõigusi tugevalt riivav. Firma esindaja ütles, et veel ei ole selge, kas turistid soovivad kaebuse esitada või mitte.

Turismifirma Trail Blazer Tours India Private Limited esindaja ütles aga lehele, et taksod on väga tähtsad Goa piirkonnas, kuna seal puudub sisuliselt ühistransport.

"Nüüd on meie turistid aga hirmul, nad on näinud taksojuhtide rünnakuid ja nad paluvad turvalisust," ütles firma esindaja Natalia.

Tüli taksojuhtide ning turismifirmade vahel on jõudnud isegi kohalike kõrgete ametnikeni, kellele taksojuhid esitasi hiljuti nõudmise, et neil lubataks eelisjärjekorras võtta peale hotellides peatuvaid turiste.

Ametnike sõnul tuleb taksojuhtidel aga esitada turismifirmadele vastavasisuline memorandum. Selle esitamise otsustavad taksojuhid tuleval teisipäeval.

Hiljuti toimus Calangute piirkonnas samuti sarnane intsident, kui Vene turistide buss peatati 25 kohaliku poolt kinni. Turiste ähvardati ning nende bussijuhti rünnati.