Itaaliat räsisid laupäeval paduvihm ja tormituuled, üle kallaste tõusnud jõed tekitasid üleujutusi ning Alpide piirkonnas sadas tihedat lund.

Itaalia keskosas Pisa linnas ähvardas Arno jõgi reedel üle kallaste valguda, mistõttu evakueeriti jõeäärsetelt aladelt mitu tuhat kohalikku elanikku. Pisa lähedal Ponsaccos pidi umbes 1600 inimest otsima peavarju sõprade või sugulaste juures, kuna tulvaveed tungisid majade esimesele korrusele. San Miniatos evakueerisid võimud ettevaatusabinõuna umbes tuhat inimest.

Päästetöötajate sõnul on osades paikades kerkinud veetase kolme meetrini.

Volterra linnas vajus tulvavete tõttu ümber osa keskaegsest linnamüürist.

Ööpäeva jooksul on maha sadanud 15 protsenti aastasest sademete normist.

Kesk-Itaalias on paljud jõed üle kallaste tõusnud. Roomas on veetase Tiberi jões kiiresti tõusmas, kuid ei ulatu veel kriitilise piirini. Prima Porta linnaosas on aga tänavad, spordiväljakud ja garaažikompleksid üle ujutatud.

Veneetsias on samuti kõrgvesi ning mitmed turismipiirkonnad, seal hulgas Markuse väljak on vee all.

Itaalia Alpides on õhutemperatuur hakanud tõusma, mistõttu suureneb laviinide oht. Tihe lumesadu on muutnud paljud teed läbitamatuks ning tekitanud ka häireid elektrivarustuses, vahendab BNS

Itaalia lõunaosas Calabrias sajab aga paduvihma ning möllab torm, mis on murdnud arvukalt puid ning raskendanud liiklust.

Meteoroloogid prognoosivad halbade ilmastikuolude jätkumist teisipäevani.

Suuri üleujutusi kardetakse ka Prantsusmaal, kus merevesi kiirelt tõuseb.

Kagu-Prantsusmaal nõudis paduvihm aga juba kaks inimohvrit.