Uut põhiseadust toetas 200 saadikut, 12 oli vastu ja neli jäi erapooletuks, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Algselt loodeti põhiseadus vastu võtta 14. jaanuariks ehk 2011. aasta revolutsiooni kolmandaks aastapäevaks, kuid nii kiiresti ei ole protsess kulgenud.

Uut põhiseadust peetakse araabia maailma üheks kõige tänapäevasemaks.

"Tänane päev läheb uhkusega meie ajalukku," ütles assamblee spiiker Mustapha Ben Jaafar. "Uus põhiseadus säilitab meie senised saavutused ja loob aluse demokraatlikule riigile."

Senine islamistlik valitsuspartei Ennahda ja opositsioon jõudsid sügisel kokkuleppele üleminekukavas, mille järgi peaks tehnokraatide valitsus sillutama uue põhiseaduse tingimustes teed uutele valimistele.

Põhiseaduse vastuvõtmise järel nimetas Tuneesia uueks peaministriks nimetatud Mehdi Jomaa ametisse üleminekuvalitsuse, mille peaülesanne on uute valimiste korraldamine.

"Esitasin presidendile uue valitsuse koosseisu, mille peab heaks kiitma ka põhiseadusassamblee," ütles peaminister.

Uus kabinet koosneb peamiselt tehnokraatidest ja moodustati Jomaa sõnul kolme kriteeriumi - kompetentsuse, sõltumatuse ja aususe põhjal. Peaminister nimetas uut valitsust "erakordseks meeskonnaks, mis mõistab ees ootavaid väljakutseid ja kelle ülesanne ei ole kerge".

Jomaa pidi uue valitsuse välja kuulutama juba laupäeval, kuid teatas siis, et tema pakutud kandidaatidel puudub piisav toetus ja läbirääkimisi tuleb jätkata. Üks peamisi vaidluspunkte oli senine siseminister Lotfi Ben Jeddou, kes jätkab opositsiooni ühe osa vastuseisust hoolimata siiski ka uues valitsuses.

Tuneesias lahvatas mullu poliitiline kriis, mis süvenes seoses opositsioonipoliitikute Chokri Belaidi ja Mohamed Brahmi tapmisega.