Kultuuriminister Urve Tiiduse kinnitusel sillutavad tänase arutelu tulemused teed sellele, et noorte ja lastega tegelevatel sporditreeneritel oleks vajalikud sotsiaalsed tagatised, mis annab neile suurema kindlustunde oma töö tegemisel. „Meie soov on, et treener saaks rahulikult keskenduda oma tööle ega peaks muretsema, kas tal on olemas ravi- või pensionikindlustus,“ ütles minister Tiidus.

Kui tulumaksuseaduses täpsustatakse stipendiumi mõiste, on spordiklubide ja -koolide jaoks tegutsemisruum oluliselt selgem – treenerite tööd tuleb tasustada palgaga ja maksta sellelt ka ettenähtud maksud. Samas ei võimalda spordiklubide ja -koolide eelarved katta vajalikke kulusid, mis kaasnevad süsteemi korrastamisega ja seetõttu vajavad klubid treenerite töö korrektseks tasustamiseks riigipoolset toetust.

Valitsus andis tänase kokkuleppega kultuuriministeeriumile ja rahandusministeeriumile ülesande leida riigieelarve koostamisel täiendavaid vahendeid noortespordi finantseerimiseks, et noortetreenerite tasustamise küsimus saaks lahenduse ja noortega tegelevad treenerid saaksid vajalikud sotsiaalsed garantiid.