"Detsembri palgapäev pidi olema 15. kuupäeval. Paljud töötajad tõstetakse/on tõstetud enda kodudest välja, kuna nad ei suuda üüri maksta. Jõulud AdvanForti töötajatele olid aasta kurvem aeg, sest paljudel ei olnud raha. On fakt, et paljud mehed on merel teiste elusid kaitsmas ja neile ei maksta lihtsalt palka. Üle 100 töötaja ja nende perekonna kannatab seetõttu," seisab petitsioonis.

Samuti lisatakse nõudes, et firmal pole see esimene kord, kui palka välja ei maksta ning tegelikult olevat raha 14 kuu jooksul tervelt 12 korda hilinenud.

"Asja teeb kurvemaks ka asjaolu, et Indias kinni peetud Seaman Guard Ohio meeskond pole samuti palka saanud. Need 35 meest on India vanglas olnud alates 18. oktoobrist 2013. Nende perekonnad kannatavad niigi majanduslikult ning nüüd on neid solvatud ka sellega, et enne jõule ei makstud palka," lisatakse petitsioonis.

Seda kõike kokku võttes paluvad AdvanForti töötajad ja nende pered ning sõbrad toetada petitsiooni, mis nõuab firma juhilt Samir Farajallah`lt palkade maksmist.

Petitsioonile on antud juba üle 200 allkirja ning petitsiooni all olevates kommentaarides kirjeldavad mitu inimest, seahulgas mõned Eesti nimedega kasutajad, et nad pole samuti palka saanud.

Samuti on üks firma töötajatest postitanud keskkonda ka AdvanForti ametliku kirja, kus vastatakse, et palkade maksmiseks oodatakse rahade laekumist ning seejärel hakatakse rahasid vastavalt prioriteetsusele välja maksma.

Eesti Päevaleht kirjutas hiljuti, et Indias vanglas viibivate laevakaitsjate lähedased pole kaks kuud vangistatute palgaraha saanud ja pöördusid omanike poole. Samas on AdvanForti juhtkonna pidevat vahetumist märganud nii konkurendid kui ka välisministeerium, mis viitab, et firma võib lähiajal enda tegevuse sootuks lõpetada.

Firma haihtumisel peaks vahistatud laevakaitsjate lähedased ise advokaatide palkamiseks raha leidma.