Eesti suursaadik Katrin Kivi rõhutas, et iga uue aukonsulaadi avamisega saab Eesti juurde mitte ainult ühe, vaid rohkelt sõpru, kes aitavad tugevdada Eesti ja Taani vahelisi sidemeid. „Meie uus aukonsul saab aidata kaasa Eesti ja Taani ettevõtjate vaheliste kontaktide edendamisele ning kultuuri- ja haridussidemete tihendamisele,“ lausus suursaadik Kivi. Ta lisas, et aukonsulid on alati toeks ja nõuandjaks ka Eesti kodanikele, kellel võib konsulaarabi vaja minna. Tänase seisuga on Eestil 178 aukonsulit 80 riigis.

Aukonsulaadi avamisel esitleti ühtlasi ka Katrin Valdre maalide näitust „A Soul of Water“.

Eesti uue aukonsuli Katja Nowak Nielseni konsulaarpiirkond on Põhja-Jüütimaa. Aukonsulaat asub Aalborgis aadressil Prinsensgade 15, Ålborg 9000. Aukonsulile saab helistada telefonil +45 963 08 080 ning e-kirja saata aadressil Katja.Nowak.Nielsen@mfa.ee.

Eesti aukonsul Katja Nowak Nielsen on sündinud 1974. aastal Aalborgis Taanis. Ta on omandanud majandushariduse Aarhusi ärikoolis ning magistrikraadi IT ja kommunikatsiooni alal Aarhusi ülikoolis. Nowak Nielsen on alates 2003. aastast tegutsenud aktiivselt toidukaupade hulgimüügiga tegelevas pereäris Nowaco AS. Lisaks ettevõtte juhatusse kuulumisele vastutab ta ettevõtte Lääne-Aafrikaga seotud ärisuuna toimimise eest.

Aukonsul kõneleb taani, inglise, saksa, hispaania ja leedu keelt.