Kuidas te tõlgendate Reinsalu märkust, et ta igatseb taga Euroopast lahkunud viimast USA tanki?

Ma võtan ta märkust positiivselt. Ta andis märku, et Eesti hindab oma julgeolekusuhet Ameerika Ühendriikidega ja loodab Ameerika Ühendriikidele kui liitlasele. Me kindlasti jagame seda vaadet ja hindame seda suhet ja oleme väga pühendunud Eestile kui liitlasele.

Reinsalu ütles samuti, et ta hindaks USA sügavamat seotust Läänemere piirkonnas kuni USA baasini Eestis. Kas see on miski, mida USA võiks kaaluda?

Realistlik olles on väga ebatõenäoline, et praegu tuleks otsus tekitada Eestisse USA püsiv kohalolek. Meie arvates on meil Eestis püsiv kohalolek. Meil on jätkuv suhe siinse valitsuse ja julgeolekujõududega. Me oleme siin.

Kas Läänemere piirkonnas on vaja USA sügavamat kohalolekut või mitte?

USA kohalolekut kogu Euroopas demonstreerib meie osalus ja pühendumus NATOle. NATO väed Euroopas on piisavad ja suudavad Euroopa julgeolekut tagada.

Nii et pole vajadust liigutada vägesid sealt, kus nad praegu on, Eestile lähemale?

Ma ei saa rääkida vajadusest, aga ma saan öelda, et ei ole mingeid tegelikke plaane.

Plaane pole, sest nende järgi pole vajadust või neid plaane pole, sest need pole poliitiliselt või rahaliselt mõeldavad?

Juba olemasolevad plaanid peegeldavad NATO arusaamist, mida on vaja tema missiooni täitmiseks, milleks on Euroopa turvalisuse tagamine. Praegu suudavad nad seda garantiid tagada.