Hollande'i elukaaslane, ajakirjanik Valérie Trierweiler on alates reedest haiglas. Prantsuse ajakiri Closer avaldas sel päeval fotod, mis väidetavalt tõestavad Hollande'i suhet Julie Gayet'ga, vahendab Associated Press.

Hollande'ilt küsiti teisipäeval pärast pikka majandusteemalist kõnet, kas Trierweiler on endiselt Prantsusmaa esileedi. Oma esimese kommentaarina pärast Closer' paljastusi vastas Hollande: „Igaüks võib oma isiklikus elus läbida katsumusi – nii on ka meiega.“

Hollande'i sõnul on tema nördimus artikli üle totaalne ning ta nimetas seda rikkumiseks, mis puudutab isiklikku vabadust. Hollande ei öelnud, kas teated vastavad tõele.

Paljastused tõstatavad küsimusi, kas ööpäev läbi ihukaitsjate valve all oleva inimese keeruline isiklik elu saab olla privaatne, ning „esileedi“ rolli üle Prantsusmaal. Trierweiler on esimene esileedi, kes pole presidendiga abielus.

Hollande ütles, et teeb selgeks, kes on esileedi, enne visiiti USA-sse, mis toimub 11. veebruaril, kuid rohkem seda teemat ei kommenteerinud. Ta ütles, et esileedile kulutatud riigi raha tuleb avalikustada ja seda peaks olema nii vähe kui võimalik. Esileedil ei ole Prantsusmaal ametlikku staatust, kuid praktikas on tal presidendipalees väike kontor ja veidi personali.

Kui küsiti, kas tema julgeolek võis ohtu sattuda, vastas Hollande: „Minu julgeolek on kindlustatud igal pool, igal hetkel. Kui ma reisin ametlikult ... ja kui ma reisin eraviisiliselt, on mul kaitse, mis on vähem lämmatav. Aga ma olen kaitstud igal pool.“

Closer' kohtusse kaebamise võimaluse paljastuste eest jättis Hollande lahtiseks.

Fotograaf Sebastian Valiela ütles, et teda üllatab ihukaitsjate puudumine Hollande'i ümber, kelle valitsust ähvardab pidevalt Al-Qaida.

„Minnes randevuule Julie Gayet'ga, võttis ta mõningaid riske,“ ütles Valiela RTL-ile. „Kohe, kui ta korterisse jõudis, ihukaitsjad lahkusid.“

Prantsuse poliitiline analüütik Dominique Moisi ütles aga, et Hollande, kes oli juba enne paljastusi Prantsusmaa lähima ajaloo kõige ebapopulaarsem poliitik, tekitas skandaali ise.

„Ta tahtis prantslastele muljet avaldada sellega, et on normaalne mees, et on väärikas, lihtne, moraalselt jäik mees,“ ütles Moisi. „Äkki avastavad prantslased, et ta on nagu teised, aga vähem kuulsusrikkal viisil, isegi naeruväärsel viisil.“