Peaminister Ansipi sõnul vähendab terrorism sõltumata selle eesmärgist ja toimumise kohast julgeolekut ja suurendab inimestes ebakindlust kogu maailmas.

"Terrorism ükskõik millises maailmaosas nõrgendab julgeolekut ka meie jaoks," ütles Ansip valitsuse kommunikatsioonibüroo vahendusel. "Terrorismile ei ole mitte mingisugust õigustust."

Peaminister ja välisminister avaldasid kaastunnet Volgogradi terrorirünnakutes hukkunute lähedastele ning kõigile, keda Volgogradis toimunud tragöödiad puudutavad.

Ansip ütles, et on äärmiselt kahetsusväärne, et terroristide ohvriks on langenud oma igapäevaseid toimetusi teinud inimesed – see tragöödia puudutab väga paljusid perekondi.

Eesti mõistab välisminister Urmas Paeti sõnul hukka kõik terrorismiilmingud. "Terrorirünnakute eesmärk oli tappa võimalikult palju pühadeks lähedaste juurde ja hommikul tööle ruttavaid inimesi. Rünnakute eesmärk on külvata hirmu. Tegemist on ränkade kuritegudega," ütles Paet välisministeeriumi pressiosakonna vahendusel.

Venemaal Volgogradis toimus täna hommikul uus plahvatus trollibussis Dzeržinski rajoonis asuva turu lähedal. Venemaa tervishoiuministeeriumi ametlikel andmetel hukkus terroriakti tagajärjel 14 inimest.

Vähem kui ööpäev varem toimus terroriakt linna raudteejaamas, mille tagajärjel hukkus 17 ja sai viga üle 40 inimese.