Pressikonverentsil hoidis Tesla plakatit nimega Eesti ning ühel hetkel pakkus Putin talle võimaluse küsimuse esitamiseks, kirjutas venekeelne Delfi.

Tesla nimetas talle küsimuse esitamise võimalust suureks ootamatuseks. Miks küsis Tesla Putinilt aga 30 miljoni pärast Nõukogude Liidu lagunemist Venemaa piiri taha jäänud etnilise venelase Venemaale ümberasustamise programmi kohta?

"Selleks oli mul palju põhjuseid," vastas Tesla. "Esiteks huvitab see küsimus mind isiklikult. "Ma tsiteerisin arve, mille kohaselt praeguse ümberasujate taseme juures ei suuda see programm ka saja aasta jooksul saavutada oma eesmärki isegi pooles ulatuses, see tähendab ümber asustada pooli neist etnilistest venelastest, kes asuvad välismaal," lausus Tesla.

See küsimus ei puudututa Tesla sõnul vaid Eestit, sest venelasi sattus spetsialistidena nõukogude ajal ka Kesk-Aasiasse, Kasahstani, Türkmenistani ja paljudesse teistesse liiduvabariikidesse. "Me teame, et Narva elektrijaamade spetsialistidest suur osa on inimesed, kes ei õppinud Eestis ja tulid siia tööle. Või Kiviõlis kaevandustesse," rääkis Tesla.

Tema sõnul nii suured probleemid koheselt ei lahene. Küsimus ise on aktuaalne aga mitte ainult Eesti, vaid kogu endise Nõukogude Liidu, kaasa arvatud Venemaa jaoks.

Paldiski Raadio tegutseb 2007. aastast, seal on jutusaateid, uudiseid ja muusikat. Raadio peatoimetaja Tesla on ka selle ainus töötaja.

Küsimusele, kuidas Tesla üldse Putini pressikonverentsile sattus, jättis ta selge vastuseta.

Just Tesla küsimusele vastates lausus Putin eesti keeles "Tere, tere, vana kere!"