"Absoluutselt. Iga selline raske juhtum kõnetas kindlasti valdavat osa elanikest. Politseinikuna, midagi teha ei ole, meie töö on selline, et puutud selliste asjadega tihti kokku. Kui aga mõtled selle peale, mis seltskond seal oli, kui vanad nad olid, et kogu tee oli neil veel ees ja see katkes sellise lolli juhtumi tõttu, siis muidugi tunned ennast puudutatuna. Eriti kui sul endal on kodus 16-aastane poeg, siis proovid panna ennast vanematega samasse olukorda," ütles Kaasik Delfile.

"Noorte inimeste puhul on tegemist ka tihti sellise riskikäitumisega. Me kõik oleme teinud noorena asju, mida ma vanast peast ju ei teeks. Näiteks võtame igasugused ekstreemspordialad, siis seal domineerivad noored, kes ei oska midagi karta. Mulle tundub, et ka liikluses on sama olukord ja me peaksime selle vastu võitlema, sest selliseid ekstreemseid asju ei saa teha liikluses, selleks on teised kohad," lisas Kaasik.

Kaasiku sõnul nad nad üritanud nii enne kui ka pärast õnnetust läheneda noortele läbi isiklike kogemuse, vahendades neile inimeste kogemusi, kes on sellised tragöödiaid läbi elanud.

"Eesti on nii väike ja kõik me tunneme kedagi, kellega midagi sarnast on juhtunud või kes on lähedasi selliselt kaotanud. See isiklik side on see, mille kaudu peaksid inimesed kõige paremini olukorra tõsidust mõistma," ütles Kaasik.

Politseijuhi sõnul on juhtumi uurimine endiselt pooleli ning midagi uut neil praegu avalikkusele lisada ei ole. Küll aga loodab politseijuht, et juhtum ja selle kajastamine pani mõnelgi noorel inimesel peas häirekella tööle.

Novembri alguses Haapsalust mõne kilomeetri kaugusel juhtunud nelja noore mehe surmaga lõppenud liiklusõnnetus toimus kohe pärast parklast väljasõitmist, mil nende auto kaldus vastassuunavööndisse.

Haapsalu poole parempööret tehes ei sõitnud 23-aastane juht õigesse sõiduritta, vaid keeras vastassuunavööndisse, kus liikus samal hetkel vastu veoauto Scania.

Avariis hukkusid BMWd juhtinud 23-aastane Madis, 19-aastane Andres, 21-aastased Krister ja Reio. Sõiduautos viibis ka 15-aastane neiu, kes viidi raskes seisundis Põhja-Tallinna regionaalhaiglasse.

Veoautot juhtinud mees oli kaine, sõiduautot juhtinud Madis Kruusma oli ekspertiisi andmetel õnnetuse hetkel 2,2- promillises alkoholijoobes.

Viies autos olnu, 15aastane Anett, pääses õnnetusest eluga ning pidi mitu nädalat haiglas veetma.