NSA peadirektor kindral Keith Alexander on aga selle idee tagasi lükanud, vahendab BBC News.

Ledgett rääkis amnestiatehingu võimalusest USA telekanelile CBS: „Nii et minu isiklik seisukoht on, et see on arutamist väärt.“

„Mul oleks vaja kinnitust, et ülejäänud andmed saaksid kindlasse kohta ja selle kinnituse latt peaks olema väga kõrge, see peaks tema poolt olema rohkem kui lihtsalt kinnitus,“ ütles Ledgett.

Kindral Alexander, kes järgmise aasta algupoolel erru läheb, lükkas aga igasuguse amnestia andmise võimaluse Snowdenile tagasi.

„See on analoogiline sellele, kui pantvangivõtja võtaks 50 inimest vangi, laseks neist kümme maha ja ütleks siis: „Kui te annate mulle täieliku amnestia, lasen ma ülejäänud 40 minna.“ Mida teie teeksite?“ küsis Alexander.

Varasemas intervjuus Reutersile ütles Ledgett, et on sügavalt mures ülisalajaste dokumentide pärast, mida ei ole veel avaldatud. Kokku võis Snowden ligi pääseda 1,7 miljonile dokumendile.

Snowdeni paljastused on olnud NSA jaoks kataklüsmilised, ütles Ledgett Reutersile.

USA riigidepartemang teatas, et nende seisukoht pole muutunud ja Snowden peab naasma USA-sse süüdistuste kohta vastust andma.

USA on esitanud Snowdenile süüdistuse valitsuse vara varguses, riigikaitsealase informatsiooni ilma loatas edastamises ja salajaste luureandmete edastamises. Iga süüdistuse eest võib maksimaalselt kümneks aastaks vangi mõista.