Valitsusjuht ütles, et Urve Tiidus on selleks õige inimene, et töörahu taastada. Ansip lisas, et loomulikult seisavad uue kultuuriministri ees ka pakilised ülesanded, mis on seotud rahaga.

Valitsusjuhi sõnul on Tiidus olnud väga järjekindel ja töökas inimene. Ta on hästi hakkama saanud Kuressaare linnapeana, on suuteline langetama argumenteeritud otsuseid, tal on oskus kuulata ekspertide arvamust ja oskus leida konsensuslikke lahendusi, kiitis Ansip Tiidust. "Usun, et ta rakendab neid oskusi ka kultuuriministrina," avaldas ta lootust.

Ametist tagasiastunud Rein Langi kohta ütles Ansip, et üldine usaldamatuse õhkkond oli selline, et see ei võimaldanud enam Langil jätkata ja Lang langetas riigimeheliku otsuse lahkuda. Ansipi sõnul võimaldas ta selle sammuga pingetel leeveneda ja uus kultuuriminister saab jätkata märksa paremates tingimustes.

"Lang oli väga tugev kultuuriminister," kiitis Ansip ka Langi. "Ta oli ka eelarveläbirääkimistel väga tugev läbirääkija," märkis Ansip ja lisas, et kultuurivaldkonna vahendid kasvavad järgmisel aastal kõige kiiremini.