Peaminister Laurent Fabiusi sõnul saadetakse sõdurid anarhia küüsis olevasse endisesse Prantsuse kolooniasse lähipäevil pärast ÜRO julgeolekunõukogus neljapäeval aset leidvat hääletust, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Hääletusel otsustab julgeolekunõukogu tuhandete Aafrika ja Prantsuse sõdurite saatmise üle Kesk-Aafrika Vabariiki, kus verevalamine võib ekspertide hinnangul peagi paisuda genotsiidiks. Usutavasti toetab nõukogu ühehäälselt resolutsiooni, millega muude meetmete seas kehtestatakse riigile ka relvaembargo.

Lisaks toimub reedel Pariisis ligikaudu 40 Aafrika riiki hõlmav tippkohtumine, kus peateemaks on usutavasti samuti Kesk-Aafrika Vabariigi kriis.

Laupäeva pärastlõunal kogunevad riigijuhid kriisikohtumisele, ütles Fabius uudistekanalile BFMTV.

Peaminister toonitas, et Prantsuse vägede rolliks on vaid toetada ligikaudu 3600 Aafrika sõduri tegevust. Tema sõnul on sekkumise eesmärgiks "hoida ära kohutavate humanitaartragöödiate asetleidmine ning taastada julgeolek".

Kui need ülesanded on täidetud, "asutakse toetama demokraatiale üleminekut, sest siis on vaja korraldada valimised", lisas Fabius.

Kesk-Aafrika Vabariigi lähiajalugu on iseloomustanud sagedased riigipöörded ja kaos, märtsis kukutasid Seleka mässulised president François Bozizé.