Juba varahommikul jõudsid sajuhood lääne poolt Eestisse. Sajuhood liiguvad ida suunas üle Eesti. Mõnel pool Eestis sajab vihma või lörtsi, aga paljudes kohtades esineb ka tihedaid lumesadusid. Ilmateenistuse andmetel registreeriti juba kella 06:00 ajal Valgas nõrka lumesadu.

Mõned tunnid hiljem registreerisid ilmajaamad juba mitmel pool Eestis lund. Kella 9 paiku hommikul algas ka meil siin Simunas lumesadu. Alguses oli küll saju intensiivus nõrk, kuid juba kella 10 ajal oli lumesadu väga tihe. Ilmateenistuse andmed kinnitasid, et  maksimum tuulepuhang kella 10:00 ajal Väike-Maarjas oli kõigest 11 m/s. Sellest piisab, et õues võib tuisata.

Tõsi, meil siin kohati tuiskab väga mõnusalt, kui esinevad tugevamad tuulepuhangud. Maapinnal on juba valge lumevaip, puu oksad on lumest valged ja õues laulavad rasvatihased. Tundub, et esimene advent tuleb koos lume ja tugeva tuulega. Pärastlõunal hakkab mitmel pool Eestis tuul tugevnema. Hilisõhtul võivad rannikualadel tugevamad tuulepuhangud ulatada kuni 25-30 m/s, iiliti rannikul kuni 33 m/s. Sellised tormituuled võivad murda puid ja puhkuda maha ka elektriliine.

Kella 10 paiku hommikul õnnestus mul ka lumesajust video jäädvustada.