Băsescu ütles, et on veendunud, et kui Moldovas jääb püsima unionistlik liikumine, on Rumeenia ühinemiseks valmis, vahendab väljaanne Realitatea.net.

„Rahvas, mis tahab olla koos, ei anna alla. Poliitikud ei pruugi tingimata panustada sellesuunalisele tulevikule, kuigi kogu minu Moldovaga seotud tegevus on kantud mõttest, et ükskord me ühineme, ma ei tea, kas see aeg on nüüd, aga (...) see juhtub, sest veri on paksem kui vesi,“ ütles Băsescu TVR-is esinedes.

„Rumeenia fundamentaalne projekt on olnud NATO-ga ühinemine. On olnud ka teine fundamentaalne projekt – Euroopa Liiduga ühinemine. Ma usun, et kolmas fundamentaalne projekt peab olema Moldovaga ühinemine. Vaieldamatult. Loomulikult ei kavatse keegi seda teha jõuga, sest midagi ei saa teha Dnestri jõe paremkaldal elavate rumeenlaste tahte vastaselt,“ ütles Băsescu.

Kui Rumeenia presidendilt küsiti, kas see projekt ei ole riskantne, vastas ta: „Rääkides riskidest on probleem see, kui sobiv on millegi väljaütlemine mingil ajahetkel. Ma usun, et nüüd on sobiv öelda, et meil on see eesmärk, kui seda soovivad moldovalased. Ma olen kindel, et kui Moldovas jääb püsima unionistlik liikumine, ütleb Rumeenia kõhklamata „Jah“.