„Ma ei saa kommenteerida kuulujutte. Me usume ja loodame, et hoone on stabiilne. Kui see nii ei ole, siis on selge – see tuleb lammutada. Aga me leiame, et Maxima hoones juhtunud õnnetus ei olnud üldsegi seotud naaberehitisega. Seni pole meil lubatud sinna siseneda,“ ütles Fruytier, vahendab Läti Delfi.

Fruytieri sõnul tuleb Homburgi grupile kuuluvale hävinud kaubanduskeskuse kõrval asuvale uuele kõrghoonele leida sobiv lõpplahendus ning seda küsimust tuleb veel arutada Riia linnaduumaga, et võtta vastu ühine otsus. „Igal juhul ei kavatse keegi jätta seda lahendamata igaveseks ajaks. See pole vastuvõetav. Aga mis on vastuvõetav, seda näitab aeg,“ ütles Fruytier.

Fruytieri sõnul on mitmed korterid uusehitises juba müüdud, aga ta ei osanud öelda, kui palju täpselt. „Ma usun, et nähtavas tulevikus ei taha keegi seal elada, võttes arvesse tragöödiat,“ ütles Fruytier.

Küsimusele, kas omanikud on valmis hoonest loobuma, vastas Homburgi esindaja, et sellist võimalust arutatakse, kui tekib vajadus. Ta lisas, et tuleb leida lahendus, mis sobib kõigile pooltele – pankadele, investoritele, omavalitsusele. Fruytier ei osanud öelda projekti pandud rahasummat, kuid lubas seda täpsustada.

Ettepaneku kohta ehitada kokku varisenud kaupluse kohale memoriaal ütles Fruytier, et seda küsimust on veel vara otsustada, aga tegutseda tuleb vastavalt ühiskonna huvidele. Ta lisas, et 2012. aastal müüs arendaja kaubanduskeskuse hoone firmale Tineo, mis peab selle otsuse vastu võtma.

Läti tuletõrje- ja päästeteenistuse juht Oskars Āboltiņš kutsus teisipäeval valitsuse istungil üles uurima uusehitise lammutamise võimalust, sest see võib kokku variseda. „Meile piisab ka ühest tragöödiast,“ ütles Āboltiņš.