“Meeter meetri haaval. Lammutame, kontrollime, lammutame, kontrollime,” ütles päästetööde juht Intars Zitans. Tal on käes valge määrdunud kiiver ja kui teleajakirjanik palub tal see pähe panna, vastab ta, et nad ei tee siin tsirkust.

Zitans ei tea kui palju inimesi rusude alt veel otsitakse. Meeter meetri haaval, kordab ta. Zitansi sõnul töötavad päästjad täna edasi õhtul kella kaheksani, siis vahetatakse meeskond välja ning töö jätkub kasvõi öö läbi, nagu möödunud öölgi.

Kaks pikka kraanat tõstavad rahulikus tempos kaupluse seest prahti välja – täis laaditud konteiner konteineri järel, mitmemehe suurused betoonplokid.

"Me töötasime kogu öö, tegime palju ära," rääkis Zitans Delfile. "Kartsime, et mõned konstruktsioonid võivad puruneda ja põhjustada uue varingu. Seetõttu peatasime tööd. Pärast nõupidamist otsustasime, et töid saab jätkata kõigest ühes sektoris," rääkis päästja.

Vaata videost!

Neljapäeva õhtul kokku varisenud Maxima rusudes on hukkunud vähemalt 52 inimest, nende hulgas kolm päästjat ja mitu Maxima töötajat.