Kahtlusalusel, Abdelhakim Dekharil on sidemeid paariga, kes osales 1994. aastal tulevahetuses politseiga, milles hukkus viis inimest, sealhulgas kolm politseinikku, rääkis Valls pressikonverentsil Reutersi vahendusel.

Viimane intsident sai tuntuks Rey-Maupini afäärina.

Dekhar vahistati kolmapäeval poolteadvusetuna oma autos parklas Pariisi loodepoolses eeslinnas Bois-Colombes'is. Politsei sai vihje tema asukoha kohta isikult, kelle juures ta oli hiljuti peatunud.

„Kõik viitab sellele, et ta püüdis enesetappu sooritada,“ ütles Valls ja lisas, et kahtlusaluse motiiv on endiselt teadmata.

Politsei korraldas laiaulatusliku inimjahi pärast seda, kui relvastatud mees tulistas Libérationi toimetuse fuajees 23-aastast fotograafi abi ja põgenes.

Varsti pärast seda tulistas ta vähemalt kolm lasku Societé Générale'i peakorteri fuajees La Défense'i ärikvartalis. Seal keegi viga ei saanud.

Mees kadus rahvahulka Pariisi Champs-Élysées' bulvaril, olles enne seda sundinud üht autojuhti relva ähvardusel end sinna viima.

Politsei suutis Dekhari tulistajana tuvastada, kasutades DNA jälgi, mis olid jäänud kasutatud padrunitele ja autosse, mida ta kasutas Champs-Élysées'le sõitmiseks.

Dekhar mõisteti neljaks aastaks vangi relva ostmise eest, mida kasutati 1994. aasta tulevahetuses Pariisi idaosas.