Botella ütles kolmapäeval pressikonverentsil, et annab asja Hispaania prokuratuuri menetleda, kui tänavakoristajad ei osuta streigi ajal seadusega nõutavaid minimaalseid teenuseid, vahendab The Local.

Ägeda kriitikatule all olev linnapea ähvardas palgata riikliku firma Madridi tänavaid koristama, kui eraettevõtted, mis praegu seda teenust osutavad, ei jõua 48 tunni jooksul kokkuleppele tööseisaku lõpetamiseks.

Streigi tõttu on Madridi tänavad kaetud paberitükkide, klaasikildude ja muu prahiga, mis on andnud löögi Hispaania pealinna mainele ajal, kui niikuinii on linna külastavate turistide arv vähenenud.

„Täna sain ma teada esimestest broneeringute tühistamistest. Kui streik lähipäevil jätkub, tabavad turismi tõsised tagasilöögid,“ ütles Madridi hotellipidajate liidu peasekretär Antonio Gil.

Kaadreid 3,2 miljoni elanikuga linna prügihunnikute vahel teed otsivatest elanikest on näidatud üle kogu maailma.

„Madrid näeb välja nagu prügimägi,“ ütles Madridi kaubandusföderatsiooni president Hilario Alfaro. „See juhtub kõige halvemal hetkel. Me loodame, et asi lahendatakse enne jõuluhooaja algust, mis algab novembri lõpus.“

Tänavakoristajad ja avalike parkide aednikud alustasid tähtajatut streiki 5. novembril plaanide vastu kärpida nende palka kuni 40 protsenti ja kaotada umbes 7000 töökohast 1135.