Neljapäeval veidi pärast kella 9 hommikul teavitati Bergeni politseijaoskonda verisest intsidendist Minde linnaosas. Sündmuskohale saabunud politseipatrull leidis majast mitu alkoholijoobes elanikku ja maja eest madratsilt leeduka pussitamisjälgedega surnukeha, edastab uudisteportaal VG Nyheter.

Juba samal päeval vahistas politsei umbes 40-aastase Eesti kodaniku, kellele esitati reede keskpäeval ka süüdistus mõrva käsitleva paragrahvi alusel.

Hoolimata süüdistusest, ei ole politsei väidetavalt endiselt kindel, kas leeduka surma põhjustas kääridega pussitamine või külmus mitu tundi vigastatuna lebanud mees lihtsalt surnuks – neljapäeva varahommikul oli Bergenis nimelt 3,5 kraadi külma, vahendab uudisteportaal BT Nyheter.

Norra uudisteportaali andmetel visati Eesti kodanik majast eelmisel nädalal välja, sest ta ei maksnud üüri, seega ei ole teada tema sealviibimise põhjus.

Eesti mehe sõnul pussitas ta leedulast enesekaitseks. „Ma vestlesin temaga põgusalt. Tema sõnul oli tegemist enesekaitsega,“ ütles ka Eesti kodaniku advokaat Kaj Wigum. Advokaat lisas pärast tõlgi juuresolekul eestlase küsitlemist, et kahtlustatav on üsna segaduses ja kahetseb pussitamist.