Nimelt tegi Lobjakas oktoobri keskel enda Twitteri kontole postituse, kus viitas, et sisuliselt kogu Tallinnas kandideerivate oravaparteilaste seltskond koosneb vaid peibutuspartidest.

Lobjakale vastas aga koheselt sotsiaalminister Taavi Rõivas, kes teatas, et asub alates 21. oktoobrist tööle Haabersti halduskogu liikmena ja ootab seetõttu Lobjakalt avalikku vabandust.

Välispoliitika analüütik ütles Rõivasele seepeale vastuseks, et vabandab kohe, kui minister osutub valituks ja loobub halduskogu kasuks ministrikohast.

"(Kirjapilt siin ja edaspidi muutmata - toim.) Linnaosa halduskogu liikmena (VÕI linnavolikogu komisjonis eksperdina) töötamiseks EI Ole ministriamet takistus, pigem vastupidi," vastas Rõivas selle peale ning Lobjaka täpsustava küsimuse järel ministriametist üle jääva aja kohta vastas minister: "Kes Palju TEEB vt Palju jõuab. Mul energiavarud Üle keskmise JA treenin vastupidavusalasid :) Nt Ken OLI ministrina halduskogus."

Täna toimus aga Tallinna linnaosade halduskogude koosseisude ametlik kinnitamine ja seal kinnitas muudatuste tegemise komisjon halduskogude koosseisud, asendusliikmete nimekirja ja tegi muudatused halduskogude koosseisudes.

Muuhulgas tegi komisjon ka Haabersti linnaosa halduskogus muudatuse, millega Taavi Rõivase volitused peatati valitsuse liikme volituste täitmise ajaks kuni valitsuse liikme volituste lõppemiseni ning ministri asemel määrati halduskogu liikmeks Linnu-Lydia Mae.

Taavi Rõivas sai viimastel valimistel Haaberstis oravapartei esinumbrina 1405 häält, millega oleks ta saanud tahtmise korral ringkonnamandaadi alusel Tallinna volikokku minna.

Rõivase sõnul mäletas ta aga valesti, et minister saab halduskogu liikmena töötada. "Tunnistan eksimust - mäletasin valesti, et minister saab halduskogu liikmena töötada. Riigikogu liikmetele on see jätkutvalt lubatud, kuid ministrile kahjuks mitte. Seekord peame tunnistama kaotust maksumaksja kulul kampaaniat teinud erakonnale, kuid jätkame võitlust parema ja hoolivama Tallinna eest," ütles Rõivas Delfile.

"Paraku on reaalsus Keskerakonna absoluutne enamus nii linnavolikogus kui enamikes halduskogudes ning pelgalt vähemuse käetõstjana on raske oma valijaid esindada. Kavatsen jätkuvalt olla seotud kohaliku poliitikaga ning teen nii kodaniku kui kandidaadina kõik selleks, et Tallinnas võim vahetuks," lisas Rõivas.

Vaata ka Lobjaka ja Rõivase vestlust Twitteris: