"Viimase aasta jooksul registreerisin Tallinnas elukoha, aga ma olen Tallinnas elanud juba 9 aastat. Üheks põhjuseks oli tasuta ühistransport, aga ka see, et hakkasime last planeerima ja lapsel on vaja kodu lähedal lasteaiakohta. Varem oli minu ametlik elukoht vanematekodus," tunnistab üks "uus" linlane.

"Elan alates aastast 2003 ametlikult Tallinnas ja pole ennast välja kirjutanud, kuigi juba kolm viimast aastat elan linnast väljas. Mulle linnavalitsus sobib ja tasuta ühistransport on vaid üks põhjustest, miks ma ei kavatsegi ennast Keilasse sisse kirjutada," seletab teine lugeja.

"Uskumatu tõepoolest, et meil on selliseid nõmedikke, kes mingi n-ö tasuta transpordi pärast kirjutasid selle penokeski meelitamise peale ennast Tallinna sisse jättes oma elukoha vallad ja külad kiratsema! Ja kui seal areng peatub, siis olete jälle tagajalgadel, et miks te ei ehita, miks te ei tee! Magedad nahamüüjad! Tehke nüüd vastukäik ja kirjutage ennast sinna tagasi, kus teie voodi on! Elate ära küll ja süda on vähemalt puhas," hurjutab kolmas.

"Oman küll Tallinnas korterit ja maksan selle pealt maamaksu, kuid ilmaski ei kirjuta ennast Tallinnasse sisse. Olen aus eestlane, elan kodus ja olen sinna ka sisse registreeritud. Tallinnas käies ostan iga kord ausalt bussipileti, ka siis, kui olen ainult 2-3 peatust sõitnud," kinnitab üks kodanik.

"Tallinnas sündinud, kasvanud ja peaaegu kogu elu Tallinnas elanud. Nimelt peaaegu. Kolm aastat tagasi kirjutasin välja ja enne jopskite võimult kõrvaldamist isegi ei kaalu tagasitulekut. Olgugi, et olen sunnitud neile maamaksu maksma. Seda on õnneks palju vähem kui nad tulumaksust saaksid," räägib üks endine pealinlane.

"Ma olen neid väheseid, kes end Haapsallu kirjutas. Ehk aitab see rongile kaasa. Ühistranspordist sunniti mind loobuma, sest ma tõesti ei taha narkomaanide ja asotsiaalidega iga päev tund aega pisikeses ruumis koos viibida. Paljudel, näiteks koolilastel, pole kahjuks valikut," arvab teine.

"Kirjutan välja jah - eelkõige valimistulemuste pärast. Ning autoomanikuna tähendab see kindlustuse arvelt ka kokkuhoidu," räägib üks lahkuja.