Hiljuti kirjutas naisteka portaal 15 põhjusest, mis Eesti naised endale meest ei leia. Kirjutis oli vastuseks artiklile „10 põhjust, miks eesti mees endale naist ei saa“. Kuigi mõlemast kirjutisest kumas läbi palju stereotüüpe, siis võiks lisada veel ühe põhjuse, mis Eesti naiste puhul eriti silma paistab ja see on soov oma meeste üle domineerida.

Eesti naine tahab haarata suhteohjad enda kätte, justkui ei saaks mees ise hakkama või on see hirmust, et mees suhte vussi keerab. Asi ei puuduta ainult suhet ennast, vaid ka rahaasju. Rahakott olgu naise käes, mees peab naiselt raha saamiseks luba küsima. Mehe söögid kuskile ei kõlba, kuid pärast sööki peab just mees nõud puhtaks pesema. Kui kuskile vaja sõita, siis hüppab naine ise autorooli, kuna mees ei oska sõita, kihutab või siis vastupidi – sõidab liiga aeglaselt.

Köök on naise pühamu, niisamuti tagaaed. Ainuke koht, kus mees end vabalt tunda saab on garaaž. Ka elutoas teleka ees peab istuma nagu kirikus ning kui mees peaks seal toitu maha pudistama, läheb eriti halvasti.

Eesti naised võivad ju mõelda, et mehed jäävad üha jobumaks ega saa varsti enam ka elementaarsete asjadega hakkama. Kuid naised ise just soosivadki seda, kui üritavad suhtes olla domineerivam pool. Meestele tuleb anda tegutsemisvabadust ning iga asja pärast ei maksaks küll meest kohe maha teha ega näägutada.

Kindlasti ei käi see kõikide naiste kohta. Kuid suhtes peaks eelkõige valitsema tasakaal, sest nagu ka ajalugu on meile õpetanud, siis pole ükski diktaator püsima jäänud.