Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind vahendas Delfile, et konsuli eesmärk oli veenduda, et kõik eestlaste õigused oleksid tagatud. Särglepp hindas kinnipeetavate üldist seisukorda heaks, kuid abistas neid siiski hügieenivahendite ja ravimitega.

Hetkel on laeva kõik meeskonnaliikmed, kelle hulgas on 14 eestlast, kinni peetud ning kohus on otsustanud nende vahi alla jätmise kogu eeluurimise ajaks, mis kestab kuni 2 nädalat.

Konsul jätkab aktiivset suhtlust probleemide lahendamisele võimaluste leidmiseks kohalike ametivõimude ning Ühendkuningriigi kolleegidega. Välisministeerium on suhelnud ka laeva USA omanikfirma AdvanFort'i presidendi William H. Watsoniga, kes kinnitas, et AdvanFort teeb omalt poolt kõik, et laev ja meeskond saaksid võimalikult kiiresti vabastatud. AdvanFort saatis kohapeale ka oma esindaja ja juristi. Välisministeerium on ühenduses ka meremeeste advokaadiga. Samuti lubas ministeerium hoida sidet meremeeste lähedastega ja sündmuste arenguid jälgitakse ööpäevaringselt.

USA mereturvafirma AdvanFort relvastatud laev Seaman Guard Ohio peeti India rannikuvalve poolt kinni eelmisel reedel 35 inimesega pardal, sest laeva meeskond ei suutnud esitada pabereid, mis oleksid andnud loa relvade ja laskemoona omamiseks India vetes.

Juhtumit uurivad India kesk- ja Tamil Nadu osariigi politsei ning politseiametnike sõnul võtab osariik asja tõsiselt ning on keeldunud meremehi vabastamast.

Teadetekohaselt oli laeval 31 automaati ja umbes 5000 laengut laskemoona, mille India rannikuvalve konfiskeeris.