"Kuigi reageerimist vajavaid juhtumeid oli tänavu samas suurusjärgus eelmiste valimistega, oli toona enam sündmusi, mille puhul alustati kohe süüteomenetlus (20 väärteomenetlust ning 17 kriminaalmenetlust). Seekordsetel valimistel oli palju selliseid teateid, mille puhul oli rikkumine nö piiripeale ning politsei lähtus pōhimõttest, et rikkumine tuleb kiiresti lōpetada, seadmata karistamise eesmärki," ütles Kaasik Delfile.

"Kokkuvõtlikult sai politsei valimispäeval üle riigi ca 150 teadet, kaebust, mille osas seisukoht võtta. Käesolevaks ajaks on juba mitmed väärteomenetlused ning kriminaalmenetlused alustatud ning osade juhtumite puhul on menetluse alustamine veel kaalumisel. Teateid tuli näiteks võimalikest häälte ostmistest, agitatsioonist kas valimisjaoskonnas või valijate transportimisel, avaliku korra rikkumistest ning valimisplakatitest vm agitatsioonimaterjalist avalikes kohtades. Samuti oli teateid vōimalikust valimisagitatsioonist meedias," lisas Kaasik.

Varasemate valimispäevade kogemust arvesse vōttes oli politseil ka tavapäraste tööpäevadega vōrreldes suurendatud valmisolek valmistega seotud teadetele reageerimiseks ning seisukohtade kujundamiseks teadete ja rikkumiste korral.

Täpsema info menetlusotsuste ja nende hulga kohta avalikustab politsei lähipäevil.