Sidorenko üritas ennast väidetavalt vanglas üles puua. Tegemist oli juba tema teise enesetapukatsega kahe päeva jooksul. Sidorenko arreteeriti pühapäeval. Tema ja kapten Valentõn Dudnik jäeti laevale, et seda hooldada, teised 33 meeskonnaliiget võeti vahi alla juba reedel, vahendab portaal ZeeNews.

Enne Sidorenko vahistamist üritas ta end üles puua laeva lipumasti külge, kuid tähelepanelik sadama julgeolekupersonal nurjas selle katse ja viis mehe haiglasse. Sidorenko kuulutati pärast meditsiinilist ülevaatust terveks. Hiljem viidi ta üle Palayamkottai vanglasse.

Pärast teist enesetapukatset peainsener isoleeriti ja ta on jälgimise all.

Laeva USA omanikfirma AdvanFort International kuulutas meeskonna vahistamise kohatuks ning teatas, et teeb diplomaatilisi kanaleid ja kohtusüsteemi kaudu tööd 35 meremehe süütuse tõestamiseks ja nende vabastamiseks.

„Meie alus Seaman Guard Ohio peeti Tuticorinis kinni ja 35 meie meeskonnaliiget ja turvatöötajat on vahi all. Me usume, et kogu see juhtum on kohatu, sest meil paluti tulla India territoriaalvetesse India rannikuvalve poolt, kui me olime väljaspool India territoriaalvesi, kus me tegutsesime,“ ütles AdvanForti president William H. Watson.

AdvanFort esitab oma kaebuse kohtule esmaspäeval. Firma taotleb kõigi vahistatute kautsjoni vastu vabastamist.

India laevandusminister GK Vasan ütles, et tõde USA laeva kinnipidamise ja 35 meeskonnaliikme vahistamise kohta selgub pärast asja uurimist.