Meedias juba leidis kajastust nn „sõltumatute“ energeetikute ametiühingu üleskutse teatada häälte ostmisest Narvas ja pakuti selle eest isegi raha, kui keegi annab sellest juhusest teada, teatasid keskerakondlased partei pressiesindaja kaudu.

"Kuna selle ametiühingu juht on tihedalt seotud Narva opositsioonijõududega, siis ei olnud Narva keskerakondlastel mõtet nende poole pöörduda teatega häälteostmisest, vaid pöördusime otse politsei poole, kuna Narva sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideeriva isiku kasuks on püütud hääli osta," ütlesid keskerakondlased.

Tunnistajate ütluste järgi toimus keskerakondlaste sõnul see kahetsusväärne sündmus ühes ühiselamus, kus selle elanik koostas nimekirja isikutest, kes on valmis 10 euro eest hääletama teatud sotsiaaldemokraatide kandidaadi eest. Info liikus kiiresti ja mööda ühiselamut ja sellest teavitati ka ühiselamu komandanti, kes selle tegevuse peatas, kuid pole välistatud, et sarnane tegevus ei jätkunud mujal.

Keskerakondlased on enda sõnutsi politseile avalduse esitanud, tunnistajate nimed samuti ja teada on ka kelle kasuks hääli püüti osta.