USA mereturvafirma AdvanFort relvastatud laev Seaman Guard Ohio peeti India rannikuvalve poolt kinni eelmisel reedel 35 inimesega pardal, sest laeva meeskond ei suutnud esitada pabereid, mis oleksid andnud loa relvade ja laskemoona omamiseks India vetes, teatab Hindustan Times.

Osariigi valitsus teatas reedel, et 35 meremeest viidi Tuticorinis magistraadikohtu ette ja nad määrati vahi alla.

Juhtumit uurivad India kesk- ja Tamil Nadu osariigi politsei ning politseiametnike sõnul võtab osariik asja tõsiselt ning on keeldunud meremehi vabastamast.

Laev oli teadetekohaselt India vetes kolm päeva, enne kui see kinni peeti. Politsei teatel rikkus meeskond mitmeid India seadusi ning ei pidanud pardal olnud relvade kohta arvet.

Teadetekohaselt oli laeval 31 automaati ja umbes 5000 laengut laskemoona, mille India rannikuvalve konfiskeeris.

India rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitja Nehchal Sandhu ütles varem, et ei usu, et kinni peetud laev osales relvakaubanduses.

AdvanFort väidab, et laev sisenes India vetesse tsüklon Phailini eest kõrvalehoidmiseks, mis saabus India idarannikule laupäeval. Laev avastati aga kaugel sellest piirkonnast, kus tsüklon Odisha ja Andhra Pradeshi osariikide rannikule jõudis.

India on relvastatud turvatöötajate suhtes kaubalaevadel väga tundlik pärast kahe kaluri tapmist Itaalia merejalaväelaste poolt eelmise aasta veebruaris. Itaallasi ootab Indias kohtuprotsess.