Poolteist tundi väldanud kontrollaktsiooni käigus pandi Põlva linnas puhuma 534 sõidukijuhti, kellest kolm olid alkoholi tarvitanud. Liiklusest kõrvaldatud sõidukijuhtidest üks oli kooliõpilasi vedanud bussijuht. Viimane väitis politseinikele, et enne liinile asumist oli ta oma kainust kontrollinud ning alkomeetrinäit püsinud siis nullil, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Samas sõnas kontrollaktsioonil osalenud Põlva konstaablijaoskonna piirkonnavahem Rainer Rahasepp, et ainuüksi juba bussijuhi väliste tunnuste põhjal andis politseiametniku vaist häirekella, et suure tõenäosusega on siin tegu napsise juhiga. “Ilmselgelt hindas bussijuht üle oma maksa võimekust kiiresti alkoholi põletada,” sõnas Rahasepp ning avaldas mõistmatust, kuidas saab üks elukutseline sõidukijuht olla niivõrd hoolimatu iseenda, kaasliiklejate ning mis peamine - bussis olnud laste ohutuse suhtes.

Bussifirma tegutses probleemist teadasaanuna operatiivselt ning kohale kutsuti kaine juht, kes lapsed õigeks ajaks kooli toimetas.

Põlva politsei alustas alkoholi pruukinud bussijuhi suhtes väärteomenetlust.