GAG-i direktori Hendrik Aguri sõnul kehtivad ka koolis äriseadused, kuid haridussüsteem on hetkel täiesti konkurentsivaba.

"Riiki tuleb aga tahant torkida. Palgad peavad tõusma kaks korda, mitte 20 protsenti, sest vaid nii tekib konkurents," leiab Agur.

Merivälja kooli direktor Kaja Laanmäe sõnas, et on õpetajaid, kellele võiks maksta ka rohkem, kuid kellest asja ei saa. Tallinna Tõnismäe Reaalkooli direktor Niina Sõtnik lisas, et õpetana tööle asuv inimene peab arvestama sellega, et tööst ei saa alati nii palju tagasi, kui endast antakse.

"Vaid üksikud pedagoogikat õppivad üliõpilased sobivad selleks tööks. Näeme seda oma koolis praktikantide pealt. Öeldakse, et ülikoolis oli vaba koht ja seetõttu asutigi õppima," nentis Sõtnik.

Reaalkooli direktor Gunnar Polma ütles, et probleemide ees ei tohi pead liiva alla peita ning hetkel on fakt see, et sügisel asus kogu Eestis vaid üks inimene õppima füüsikaõpetajaks.

"Miks lapsevame usaldab mõnda kooli rohkem? Kõik õpetajad tahavad tööd hästi teha, kuid õpikultuuri arenadmiseks kulub aastaid," ütles Polma ja lisas, et ülikoolidest ei tule piisavalt spetsialiste koolidesse.

Täna Tallinna õpetajate majas toimunud avalikul üritusel arutasid haridusküsimusi Tallinna Reaalkooli direktor Gunnar Polma, Tallinna Tõnismäe Reaalkooli direktor Niina Sõtnik, Merivälja kooli direktor Kaja Laanmäe ning Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur. Debatti juhtis Tallinna Reaalkooli vilistlaskogu juht Sven Ratassepp.