Kuigi enamikul juhtudel kõrvaldati kommunistlikud sümbolid kohe pärast kommunistliku režiimi kokkuvarisemist 1989. aastal, on hinnanguliselt 1400 näidet neist veel alles, vahendab Poola Raadio.

Senati seaduseelnõus sätestatakse, et tänavanimed ei tohi meenutada inimesi, organisatsioone, sündmusi ega daatumeid, mis sümboliseerivad kommunismi või mõnda teist totalitaarset režiimi.

Valitsuse hinnangul maksaksid muudatused mitu miljonit zlotti (1 euro = 4,2 zlotti) ning seni on välja pakutud muudatuste kõige häälekamad vastased olnud kohalikud omavalitsused.

Poola parlamendi alamkojas seimis on demokraatlik vasakallianss kinnitanud, et hääletab seaduseelnõu vastu. Sama on teatanud ka liberaalne Palikoti liikumine.

Peamine opositsioonierakond seaduse ja õigluse partei on aga seaduseelnõu poolt, mis tähendab, et otsustavad on peaminister Donald Tuski erakonna kodanike platvormi hääled.

Kodanike platvormi senaator Jan Rulewski ütles ajalehele Rzeczpospolita, et seaduseelnõu võib erakonnas lõhesid tekitada.