Narvas külastas Ansip Eesti-Vene maanteepiiripunkti ning kohtus piiripunkti juhi Kert Uustaluga ja mitmete teiste ametnikega.

Peaminister tutvus piirivalvurite igapäevatööga, nende kasutuses oleva tehnika ning ka teenistuskoertega. Samuti näidati Ansipile piiril konfiskeeritud kraami.

Teel Narva käis valitsusjuht koos Politsei-ja Piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga ka Eesti kõige põhjapoolsemal saarel Vaindlool, kus asub mehitatud piirivalvepunkt, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kui praegu saab ületada Narvas Eesti-Vene maismaapiiri üherealisest autorajast ning ühest jalakäijaterajast, siis järgmise aasta lõpuks peaks Eesti-Vene piiri ületamine Narvas muutuma märkimisväärselt lihtsamaks.

Narva piiripunkti rekonstrueerimise käigus luuakse kuus autorada ning neli jalakäijaterada, mis muudab piiri ületamise oluliselt kiiremaks.

Rekonstrueerimine läheb maksma 8,2 miljonit eurot, mida finantseeritakse Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist.

Lisaks käis valitsusjuht Jõhvis ühendhäirekeskuses, kus on esimesena kokku pandud hädaabinumbritele 110 ja 112 saabuvate kõnede vastuvõtmine. Tuleval aastal ehitatakse Päästeameti ja Häirekeskuse ühishooned Tallinnasse ja Tartusse. Eesti läheb üle ühele hädaabinumbrile 112 alates 2014. aastast.

Selline lähenemine tagab abi kiirema kohalejôudmise ja professionaalsema abistamise sündmuskohal. Samuti on tagatud erinevate abi osutavate ametkondade koostöö ja sünergia rahvusvahelisel tasemel.

Andrus Ansip on valitsusjuhina käinud Ida-Virumaal vähemalt kord aastas.