13. oktoobril 2012 Saaremaal Kaugatoma külas ralli neljandal katsel toimunud õnnetuses sai raskelt vigastada üks ja kergemalt seitse inimest.

Õnnetusjuhtumite uurimise komisjoni lõppraportis tuuakse välja, et õnnetuse põhjustanud ralliekipaaži juht eksis Lassi kurvi tulles pidurdusmaa valikul, jättes selle liiga lühikeseks.

Kuna tegu oli sõiduveaga üldiseks liikluseks suletud teel, ei saa tagajärgedest olenemata kedagi otseselt vastutusele võtta. Õnnetuse videosalvestiste põhjal välistati tahtlik väljasõit, seega ei pannud võistlejad toime ühelegi süüteokoosseisule vastavat tegu.

Samuti tuuakse raportis välja, et ralli turvalisust puudutavad dokumendid esitati õigeaegselt. Lassi kurvi turvaplaan on olnud aastaid sama, kõnealust kiiruskatset on korduvalt samasuunaliselt sõidetud ja seda kurvi on läbinud kokku umbes 2500 võistlusautot. Politseil puuduvad andmed, et varasematel rallidel oleks seal väljasõidu tõttu inimesed vigastada saanud. Seega loeti põhjendatuks korraldajate veendumus, et turvaala oli piisav.

Kuigi korraldajad ei arvestanud ohutusvaatleja suulist soovitust paigaldada turvalint tee suhtes sirgelt, ei pidanud vaatleja vajalikuks katse ärajätmist, sest miinimumturvanõuded olid tagatud. Seega eksisid korraldajad ainult selle vastu, et ei täitnud ohutusvaatleja nõuannet sajaprotsendiliselt.

Kuna on võimatu hinnata, kas kurvi ohutusala suurendamine oleks ära hoidnud kannatanute vigastada saamise, ei saa korraldajatele ka ette heita, et nad vaatleja nõuandeid osaliselt eirates panid toime karistusseadustiku järgse kuriteo - raske tervisekahjustuse tekitamine ettevaatamatusest.