Nii on Kristiine valimisjaoskond Kristiine kaubanduskeskuses, veel on valimisjaoskondadeks tehtud Viru keskuse autobussiterminal, Solarise keskus, Lasnamäel Maxima XX, Mustamäel Magistrali keskus ja paljud teised. Delfi küsis linnalt, kas seda otsust võisid mõjutada kaubanduskeskuste ärihuvid ja miks ei võiks valimisjaoskond asuda koolimajas, kus on pühapäeval tunduvalt rahulikum kui kaubanduskeskuses.

Linnakantselei õigusteenistuse halduskorralduse büroo peaspetsialisti Heiki Soome sõnul oli otsuse taga soov tõsta valimisaktiivsust ja teha valimistel osalemine võimalikult mugavaks. "Ühtlasi vähendab ümberkorraldus valimisjaoskondade arvu ja lihtsustab seeläbi valimiste läbiviimist," ütles ta ja tõi välja selle, et võrreldes eelmiste valimistega on Tallinnas nüüd 35 jaoskonda vähem.

"Näiteks Rocca al Mares on enamik Kakumäe piirkonna elanikest. Varasemalt olid valijad Õismäe ümbruse koolide vahel ära jaotatud. Nüüd asub valimisjaoskond valijatele lähemal," kommenteeris Soome.

Ta rõhutas, et otsus sündis täielikult valimiskomisjoni initsiatiivil ja kaubanduskeskused ise seda välja ei pakkunud. "Valimisjaoskond on seatud üles selleks eraldatud ruumi, st kauplemisest isoleeritud pinnale, pealegi ei mõjuta kõikvõimalike brändide reklaamid valija otsust linnavolikogu liikme valimise küsimuses," sõnas Soome vastuseks küsimusele, kas selline korraldus ehk valimisteks kohale tulnud inimesi liialt kaubanduskeskuses olevate kauba ja reklaamidega ei püüa meelitada.

"Ka kaubanduskeskus on avalik hoone – igapäevase külastatavuse seisukohalt palju avalikumgi kui koolimaja," ütles ta.