Välisministeerium hinnangul tuleb väga ettevaatlik olla Somaalia piiri lähistel ja pealinna Nairobi aladel, sest seal on kõrge terrorirünnakute oht, mis on suunatud just Keenia tuntud ettevõtete ja piirkondade vastu.

"Enamus piirkondi Nairobis on päevasel ajal ringiliikumiseks turvalised. Pimedal ajal on aga soovitav Nairobis võimalusel mitte väljas liikuda. Turistidel on [targem vältida] Kibera, Mathare, Huruma, Kariobangi ja Kawangware linnaosa külastamist," teatab ministeerium.

Välisministeerium palub olla kodanikel tähelepanelik ka sellepärast, et politsei ja kiirabi ei toimi väljakutsetega.

Laupäeva hommikupoolikul rünnati Nairobi Westgate'i kaubanduskeskust tundmatute kurjategijate poolt, kohaliku arstiorganisatsiooni väitel tapeti vähemalt 22 inimest ja vigastada sai rohkem kui 50 külastajat.

Ründajad on võtnud mitu inimest pantvangi ja politsei peab kurjategijatega juba kümnendat tundi (eesti aja järgi kell 20 -toim) läbirääkimisi.

Kinnitamata andmetel on tegu terrorirünnakuga, telekanali BBC World News hinnangul võib rünnaku taga olla naaberriigi Somaalia al-Qaida islamistlik terroriharu al-Shababi.

Hädaolukorras on võimalik ööpäevaringselt konsulteerida välisministeeriumi valveametnikuga telefonil +372 53 01 9999 või +372 6377 000!