Sirgmets ütles Delfile, et kõik kuus nende kooli lõpetajat olid tublid, kuid keskmine tulemus koondtabelis, 73,7 punkti ja 23. koht tuli üksnes nende eesti keele eksami tulemuse põhjal ega peegelda tegelikku olukorda.

"Pingerida ei tasu tõsiselt võtta - meil oli vaid kuus lõpetajat. Võimaliku edu põhjustest saab rääkida alles järgmisel aastal, mil kõik lõpetajad teevad nii eesti keele, matemaatika kui ka võõrkeele eksami, siis saame koole tõeliselt võrrelda," rääkis Sirgmets

"Muidugi olen ma eesti keele tulemusega väga rahul. Samas on meil eesti keele eksami tulemused viimased kaheksa aastat tõusvas joones läinud," sõnas Sirgmets.

Õpilaste kiituseks mainib Sirgmets veel, et kõik kuus lõpetajat tegid eelmisel aastal edukalt ka geograafia eksami ning ajaloos oldi lausa 8.kohal.

2012. aastal oli Väike-Maarja gümnaasium riigieksamite pingereas 129.kohal ja 2011. aastal 100. Nendel aastatel oli direktori sõnul 20 lõpetajat ning abiturientide arv kasvab taas järgmistel aastatel.

"Varem ma ei pööranudki sellele tähelepanu, kui suured tõusud ja langused on maakoolidel selles tabelis. See aga näitab, et eksamipingerida on vaid statistika," sõnas Sirgmets.