Päästeteenistuse aumärkide pidulikul üleandmisel tunnustatakse ühtekokku inimesi, kes on üles näidanud erakordset vaprust inimelude päästmisel või panustanud päästeala arengusse.

Elupäästja medaliga tunnustatakse 17 Päästeameti teenistujat, 2 Politsei- ja Piirivalveameti teenistujat ning eraisikut, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele päästsid inimeste elu. Kolme päästja jaoks pole elupäästja medal esmakordne tunnustus.

Kesklinna päästekomando päästjale Andrei Orponenile omistatakse elupäästja medal teist korda. Käesoleva aasta märtsis päästis mees põlevast puumajast ema ja kolmeaastase lapse. Elupäästja II klassi Medaliga tunnustatakse veel Väike-Maarja päästekomando vanempäästjat Heino Raidlat ja Kesklinna päästekomando rühmapealikku Sergei Menkovit.

Päästeteenistuse Kuldristiga tunnustatakse päästeala arendamise ja erakordsete teenete eest peadirektorit Kuno Tammearu, demineerimiskeskuse juhatajat Arno Pugoneni, Põhja päästekeskuse insenertehnilise büroo peainspektorit Vassil Hartšukki ja Kuressaare päästekomando pealikku Arne Kana.

Missioonimedalid koos tunnistustega annetatakse neljale missioonil osalenud päästemeeskonna liikmele.

Päästeteenistuse Hõberistiga tunnustatakse 6, Päästeteenistuse Medaliga 24 ning peadirektori tänukirjaga 4 inimest. Aumärke antakse Eesti organiseeritud tuletõrje 94. aastapäeva puhul.