Tänasel valitsuse pressikonverentsil küsitleti sotsiaalminister Rõivast ja peaminister Ansipit muuhulgas peibutuspartide teemal. Ansip arvas, et tegu on järjekordse pseudoteemaga, mille abil püüab ajakirjandus olulistelt teemadelt tähelepanu kõrvale juhtida.

"Sotsiaaldemokraatide valimisreklaami pettusega peaksite hoopis tegelema, sellest on praegu ainult poolt üritatud seletada, uurimiseks on materjali küll ja küll," väitis Ansip. "Ometi pole ma näinud, et uuriv ajakirjandus oleks teemast haaranud, ei ole lugenud ühtegi Anvar Samosti juhtkirja ja ma ei näe, et ajakirjandus oleks tõepoolest objektiivne, aus ja püüdleks tõe poole," oli peaminister nördinud.

Ansip jätkas, et talle on jäänud mulje, et viimase aasta või enamagi jooksul on mõned ajakirjanikud mugandunud ja loobunud tõeotsija rollist, muutudes justkui viiendaks parlamendierakonnaks või veelgi halvemal juhul mõne olemasoleva parlamendierakonna suuvoodriks ja sabarakuks."Selle üle mul hea meel ei ole!" teatas Ansip.

Peaministris tekitas imestust asjaolu, et uurivat ajakirjandust justkui ei huvita see, et rahahädas olev sotside peasekretär annetab erakonnale 5000 eurot. "Ma küsin: kus on proküror kahekümne läbiotsijaga? Miks pole kuutekümment inimest läbi kuulatud? Miks pole 82 inimese pangasaladustesse tungitud? Miks pole parlamendi liikmete telefonikõnesid pealt kuulatud?" oli Ansip hämmingus ja lisas, et tal on kahju, et riigis toimivad poliitiliselt kallutatud uurimisprotsessid.