"Viis riiki (Hiina, USA, Venemaa, Prantsusmaa ja Suurbritannia) esitas oma seisukohad, kuid sisulisi läbirääkimisi ei peetud," ütles maailmaorganisatsiooni diplomaat Venemaa ÜRO esinduses suletud uste taga peetud kohtumise järel, mis kestis 45 minutit, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Prantsusmaa, Suurbritannia ja Ühendriigid soovisid teisipäeval esitada julgeolekunõukogule resolutsioonikavandi, mis näeks ette karme meetmeid Süüria režiimi vastu, kui see ei anna rahvusvahelisele kogukonnale üle oma keemiarelvi.

Vene välisministri Sergei Lavrovi sõnul on niisugune sõnastus Moskvale vastuvõetamatu, sest asetab süü 21. augusti keemiarelvarünnaku eest Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimile.

Julgeolekunõukogu istung lükati teisipäeval siiski edasi.

Prantsusmaa on andnud mõista, et on nõus resolutsioonikavandit korrigeerima, kuid on kinnitanud soovi jätta sellesse Assadi survestamiseks sõjalise rünnaku võimalus.

BBC andmeil nõuavad Pariis, London ja Washington siduvat resolutsiooni, kuid Venemaa soovib mittesiduvat deklaratsiooni.

Neljapäeval kohtuvad Genfis USA välisminister John Kerry ja tema Vene kolleeg Sergei Lavrov, et arutada Moskva esitatud kava, viimaks ellu ettepanekut anda Damaskuse keemiaarsenal rahvusvahelise kontrolli alla.