Kaks aastat tagasi tööõnnetuses saadud peatrauma tõttu 55aastane endine meremees on pime, lisaks kaotas ta tasakaalutunde ja suure osa mälust. 


37aastase staažiga meremees ja kahe poja isa töötas õnnetuse hetkel kapteni abi ja tüürimehena traallaeval Ramsi, mis kuulub Eesti suurimale kalapüügifirmale OÜ Morobell, vahendab ERR Uudised saadet "Pealtnägija".

Õnnetus juhtus 24. detsembril 2011 kell kaks päeval, kuid lahtise koljuluumurruga tüürimees jõudis Mustamäe haiglasse kell pool kuus õhtul. Koomast tuli Aleksander välja kaks nädalat hiljem, iseseisvalt hingama hakkas kuu ajaga, haiglast pääses poole aasta pärast ja taastusravi kestab tänaseni.

Mitte keegi ei teatanud politseisse ega tööinspektsiooni, ehkki seadus ütleb selgelt, et tööõnnetuse puhul tuleb seda teha viivitamatult. Info rängast õnnetusest tööinspektsiooni jõudis alles 29. detsembril, inspektsiooni uurija läks õnnetuspaika kohale 5. jaanuaril.

Valjajevite tuska suurendab see, et Aleksander sai nende vältel aastaid osa palgast ümbrikus. Selle tõttu on 37 aastat merel töötanud ja täielikult invaliidistunud mehe pension täna vaid 294 eurot.